TomTom in zee met Cisco

Bron:www.ttm.nl

TomTom werkt aan ultrasnelle verkeerstechnologieën die autonoom rijden en slimme mobiliteit ondersteunen.

Om een nieuwe generatie van verkeersinformatietechnologie te creëren, wordt er in samenwerking met Cisco een onderzoek uitgevoerd om de verkeersdata te gebruiken die wordt verzameld door Cisco’s reeks aan sensoren, routers en controllers. Het onderzoek combineert Cisco’s data met TomTom’s technologie en expertise op het gebied van verkeersfusie en wordt ondersteund door Cisco’s Internet of Things-platform.
Eén specifiek innovatief aspect van deze samenwerking is het gebruik van de Distributed Acoustic Sensing (DAS)-technologie, die het vermogen heeft om een glasvezelkabel te converteren in een reeks van virtuele microfoons die bewegingen van voertuigen detecteren en meten. Deze data wordt samengevoegd met TomTom’s Floating Car Data en komt voort uit 500 miljoen apparaten. Deze wordt vervolgens getoond en geanalyseerd in een TomTom-interface die specifiek ontworpen is voor de behoeften van Traffic Management Centres.

“Met dit project verbinden we weginfrastructuur, voertuigen, bestuurders en wegautoriteiten, waardoor het voor hen mogelijk wordt om bijna real-time informatie uit te wisselen. Dat is waar het Internet of Things over gaat. Met TomTom’s expertise, zijn gigantische verkeersdatabank en innovatieve verkeerstechnologie, is TomTom een sterk bedrijf in het veld,” aldus Edwin Paalvast, President EMEAR van Cisco.
Het onderzoek en deze ontwikkeling zal vermoedelijk vertragingen verminderen en de accuraatheid van real-time verkeersdiensten verhogen, terwijl de kosten van de verkeerstoezicht infrastructuur lager worden. De DAS-technologie belooft bijvoorbeeld significant goedkoper te worden in de opzet en het onderhoud in vergelijking met traditionele inductiekabel sensoren. Dit project streeft ernaar om betere producten te ontwikkelen die de veeleisende voorschriften voor autonoom rijden ondersteunt, waarbij auto’s weten wat zich achter hun sensoren afspeelt, in real-time en op elke rijstrook.
“Wij geloven sterk in dat het Internet of Things en cloudtechnologieën essentiële onderdelen voor de toekomst op het gebied van mobiliteit zijn en we zijn verheugd om met Cisco samen te werken om de verkeerstechnologie vooruit te helpen”, aldus Anders Truelsen, Managing Director van TomTom’s Licensing Business.
Deze aankondiging heeft geen materiële financiële impact op het huidige fiscale jaar, meldt TomTom Het aangaan van deze samenwerking is in lijn met TomTom’s strategie en is voordelig voor zijn ontwikkeling op de lange termijn.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*