Scoop: de Bentley Bentayga hybride

Door: Nicolas Joannès              gocar.be

Eén van onze fotografen betrapte een bijzondere Bentley Bentayga in het zuiden van Europa. Op het eerste gezicht is hij identiek aan om het even welke Bentayga, evenwel op één specifiek detail na.

Op de linkerflank van de Engelse SUV vinden we een bijkomende tankklep, via dewelke de batterij van deze plug-inhybride kan worden opgeladen. De eerste SUV van Bentley en tegelijk de eerste Bentley met een dieselmotor, maakt zich dus op om ook de eerste hybride van Bentley te worden.

Een informatie die na onderzoek bij de Britse dienst voor inschrijvingen is bevestigd, is dat deze nummerplaat is toegewezen aan een hybride model met een cilinderinhoud van 2.995 cc. Een verrassend cijfer, want verwacht werd dat de Bentayga hybride de hybride motorisatie van zijn neef, de Porsche Cayenne, die is uitgerust met een V6 van 2,9 liter.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*