‘Apple werkt in China aan batterijen voor elektrische auto’s’

Door: Gonny van der Zwaag        www.iculture.nl

Apple zou volgens nieuwe berichten werken aan batterijen voor elektrische auto’s. Dat beweert het in Shanghai gevestigde nieuwsmedium Yicai Global. Apple zou samenwerken met de Chinese batterijfabrikant CATL, die al meer batterijen voor Apple levert.

Batterijen voor elektrische auto’s

De Chinese fabrikant heet voluit Contemporary Amperex Technology Limited en het is opgericht in 2011. Ze zouden met Apple een geheimhoudingsverklaring hebben getekend om samen te werken op het gebied van batterijen. Momenteel is CATL al de grootste leverancier van batterijen voor Apple’s consumentenproducten. Beide bedrijven hebben dus al een zakelijke relatie. CATL is gevestigd in Ningde (China) en doet vooral onderzoek naar lithium-ion-batterijen. Er zouden 3.700 fulltime R&D-medewerkers aan verbonden zijn, vaak afkomstig van bekende universiteiten en onderzoekslabs. De batterijen die CATL maakt worden ook in voertuigen en bussen gebruike.

Apple is ondertussen in het openbaar bezig met het testen van software voor zelfrijdende auto’s. Ze gebruiken daarvoor Lexus SUV’s, die al op de openbare weg in Californië gesignaleerd zijn. Het is nog steeds onduidelijk wat Apple nu van plan is. Vorig jaar zouden ze plannen voor een eigen elektrisch voertuig in de ijskast hebben gezet, na interne problemen. Wel benadrukte Apple – en met name CEO Tim Cook – dat autonome technologieën erg interessant voor Apple zijn. “We focussen op autonome systemen“, aldus Cook in een interview met Bloomberg. “Het is een kerntechnologie die we erg belangrijk vinden.” Of er ook daadwerkelijk een Apple Car uitkomt, is nog even afwachten.

Met CATL hebben ze in ieder genoeg capaciteit in huis. CATL is van plan om de batterijproductie in 2020 zodanig op te voeren dat ze de nummer twee fabrikant van lithium-ion batterijen zijn, achter Tesla.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*