Eerste ‘betaalbare’ tesla overhandigd

Bron: www.standaard.be

In zijn fabriek in het Californische Fremont heeft topman Elon Musk van Tesla de eerste dertig Model 3-auto’s overhandigd. De klanten waren werknemers van Tesla.

Musk zei dat Tesla al meer dan een half miljoen bestellingen voor zijn nieuwste elektrische auto heeft binnengekregen. Gezien de grote vraag verwacht hij dat de productiefase gedurende minstens zes maanden ‘een hel’ wordt. De kopers zullen hun wagen niet voor eind 2018 in hun garage hebben staan.

De Model 3 is niet ontworpen als luxe-auto, zoals eerdere modellen, maar is bedoeld als betaalbaar type voor ‘de massa’. De instapversie van de Model 3 kost 29.700 euro, heeft een actieradius van 350 kilometer. De duurdere variant kan 500 kilometer rijden op een volle accu.

Budgetvriendelijk

Model 3 moet Tesla’s budgetvriendelijkere wagen worden voor een breder publiek. Het is de derde wagen van de Amerikaanse elektrische constructeur, na sportsedan Model S en de SUV Model X. Klanten kunnen sinds april vorig jaar de wagen bestellen. Wie er eentje in de garage wil, moet 1.000 dollar aanbetaling neerleggen.

Model 3 zou Tesla op weg moeten zetten naar massaproductie. In het eerste kwartaal leverde Tesla 25.051 wagens. In 2018 wil het bedrijf een half miljoen wagens maken en een miljoen in 2020. Enkele weken na de aankondiging van het model vorig jaar waren er 325.000 orders binnengelopen. Sindsdien gaf het bedrijf geen cijfers meer.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*