Binnenkort mogen toeristen in Barcelona niet meer rondrijden met een Segway of elektrische scooter

Bron: newsmonkey.be

De gemeente Barcelona heeft aangekondigd dat Segways en andere gemotoriseerde voertuigen in bepaalde delen van het centrum niet meer zijn toegelaten. Inwoners van de stad zijn toeristen op Segways beu, maar mogen zelf wel met gemotoriseerde voertuigen rijden.

Toeristen mogen geen Segways en andere gemotoriseerde voertuigen meer huren in Barcelona. Volgens ochtendblad El Pais worden de voertuigen niet op de juiste manier gebruikt en kijken toeristen niet om naar de regels. Groepen die een Segway huren voor een rondleiding, zorgen vaak voor overlast en ergernissen bij bewoners van de stad.

Toeristen

Toerisme in Barcelona wordt alsmaar groter. Afgelopen jaar hebben zo’n 32 miljoen mensen de Spaanse stad bezocht. Dat toerisme toeneemt is één ding, maar toeristen op Segways vinden de bewoners van Barcelona helemaal niet leuk.

Bepaalde wijken

Segways vind je vooral in de oude stadskern, waar rondleidingen worden gegeven. In deze smalle straten is het ook al een tijdje verboden om te fietsen. Naast fietsen en Segways, mogen andere voertuigen zoals skateboards, scooters en fietstaxi’s ook niet meer bestuurd worden door toeristen.

Ook in de buurt van het strand en in de wijk Barceloneta, worden Segways verboden. Als je de wet overtreedt en toch een Segway huurt, kan je een boete verwachten tussen de 100 en 500 euro. Daarnaast kunnen de vergunningen van de verhuurbedrijven worden ingetrokken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*