Mercedes-Benz kondigt vier grote primeurs aan voor IAA Frankfurt

Door: Bob Kroese             www.autokopen.nl

Over iets minder dan 2 weken gaat de IAA in Frankfurt van start. Mercedes-Benz speelt een thuiswedstrijd op deze belangrijke autoshow en kondigt maar liefst vier belangrijke wereldprimeurs aan.

Mercedes-Benz kijkt naar de toekomst op de IAA in Frankfurt. Het merk presenteert drie studiemodellen onder zijn nieuwe EQ-label, dat is voorbehouden aan volledig elektrische auto’s. Een daarvan is een stadsauto die volledig is ingericht als deelauto. Het studiemodel rijdt volledig autonoom én elektrisch.

De tweede EQ-auto is een compact model met elektrische aandrijving, de directe voorbode van een elektrisch aangedreven Mercedes-Benz die over een paar jaar op de markt komt. Hoe dit studiemodel zich verhoudt tot de Mercedes-Benz EQ Concept die vorig jaar op de autoshow van Parijs werd gepresenteerd is nog niet bekend. Ook dat is een compact model met elektrische aandrijving.

De GLC F-Cell EQ Power is zo goed als productierijp. Deze GLC heeft een plug-in hybride aandrijflijn, gecombineerd met brandstofceltechniek. Meer details krijgen we binnenkort te horen.

Primeur nummer 4 is de meest spectaculaire, de bijna productierijpe Project One. Deze bijzondere supercar heeft Formule 1-techniek aan boord. Nog maar een jaar geleden kondigde Mercedes-Benz deze auto aan en op de IAA krijgen we al het eerste tastbare bewijs te zien.

Mercedes-Benz geeft nog geen foto’s vrij van zijn primeurs. De komende weken verwachten we meer te weten te komen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*