Google Maps gaat lastige parkeersituaties melden

Bron:  www.dutchcowboys.nl

Het is vrijdagavond. Je vertrekt op tijd naar de bios, zodat je genoeg tijd overhoudt om popcorn te halen. Maar wanneer je op je bestemming aankomt, is het drukker dan verwacht, en is het lastig om een parkeerplaats te vinden. 20 minuten lang rij je rondjes, totdat er eindelijk iemand vertrekt. De film haal je nog op tijd … maar zonder popcorn.

Google denkt mee

Voldoende tijd uittrekken voor parkeren kan al dan niet bepalend zijn voor het plezier van een avondje uit. En dat geldt ook voor een belangrijke vergadering of een romantisch etentje.

Daarom voegt Google nu in 25 Europese steden een nieuw pictogram toe aan Google Maps voor lastige parkeersituaties, ook in Amsterdam. Zo zie je in één oogopslag hoe makkelijk of moeilijk het op je bestemming zal zijn om een parkeerplek te vinden.

Om welke 25 steden het gaat:

Routebeschrijving

Het enige dat je hoeft te doen om te zien hoe lastig het is om op je bestemming te parkeren, is een routebeschrijving opvragen en het pictogram voor lastige parkeersituaties (zie afbeelding hieronder) op de witte balk onder de kaart te raadplegen. Parkeermogelijkheden kunnen variëren van ‘beperkt’ tot ‘gemiddeld’ en ‘eenvoudig’. Deze score wordt berekend op basis van historische parkeergegevens, op dezelfde manier waarop ze bij Google de populaire tijdstippen en duur van bezoeken berekenen.

Amerika

In januari 2017 werd dit pictogram al toegevoegd aan routebeschrijvingen voor diverse Amerikaanse stadsregio’s: San Francisco, Seattle, Miami, Atlanta, Boston, Charlotte, Chicago, Detroit, Los Angeles, Minneapolis/St. Paul, New York City, Orlando, Philadelphia, Pittsburgh, San Diego, St. Louis, Tampa, Washington, DC, Cleveland, Dallas/Fort Worth, Denver, Houston, Phoenix, Portland en Sacramento.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*