VIDEO-Deze milieubewuste motorfiets is gemaakt van hout en rijdt op algenolie

Door: Ilona Braam                  ww.want.nl

Steeds meer mensen beginnen zich bezig te houden met groener leven en milieubewuste keuzes maken. Als je aan een motorfiets denkt is het woord milieubewust nou niet het eerste dat in je opkomt. Toch hebben twee Nederlanders bewezen dat het wel mogelijk is. Ritsert Mans en Peter Mooji ontwikkelden namelijk samen een houten motorfiets, die ook nog eens op algenolie rijdt.

Niet alle onderdelen zijn gemaakt van duurzame materialen

Hoewel de motorfiets al een stuk groener is dan het standaard exemplaar, is het de twee Nederlanders echter toch niet gelukt om alleen maar duurzame materialen te gebruiken. Het hele frame is wel van hout gemaakt, maar voor de motor, banden en een paar andere onderdelen zijn traditionele materialen gebruikt.

Algen zullen ooit de wereld redden

De algenolie werd verzorgd door Mooji, welke hiervoor een paar maanden bezig is geweest met het kweken van de algen. In zijn boek “De dikke alg” beschrijft hij hoe microalgen bij de ontwikkeling van leven op aarde een belangrijke rol hebben gespeeld en hoe ze nu nog steeds van essentieel belang zijn. Ze zouden zelfs zo belangrijk zijn dat ze uiteindelijk de wereld zouden gaan redden.

Wereldsnelheidsrecord met houten algenolie motorfiets?

In het boek van Mooji wordt het belang van de algen geïllustreerd aan de hand van een zoektocht naar twee liter algenolie. Deze zou in de toekomst als biologische brandstof gebruikt kunnen worden, wat gedemonstreerd wordt door het gebruik ervan in de algenmotor van de motor. Mans, welke ook aan het boek meewerkte, vond het een goed idee om de groene boodschap door te zetten naar het design van de motorfiets zelf. Dit resulteerde uiteindelijk in de erg natuurvriendelijk uitziende houten motor. Mans is zelfs van plan om een wereldsnelheidsrecord neer te zetten met de houten motor op het strand.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*