Brits alternatief voor Tesla-publiek: Alcraft GT!

Door: Leo         auto.blog.nl

Wie denkt dat alleen de gevestigde orde in autoland in staat is om een aardig uitziende en goed rijdende elektrische auto te bouwen komt nu even bedrogen uit. Ook een relatief onbekend bedrijf als de Alcraft Motor Company uit Engeland blijkt daartoe in staat. Als we de eerste foto’s moeten geloven gecombineerd met alle technische data zijn die in staat om een auto te bouwen om de vingers bij af te likken. Een volledig elektrische sportwagen met zeer veel bruikbare extra’s zoals een grote achterklep en voldoende laadruimte om er ook nog eens mee op vakantie te kunnen of een shoptripje uit te voeren. Alcraft houdt momenteel een marktonderzoek, zoekt extra financiering voor de productie (lijkt dus op Tesla) en gaat uit van levering van de eerste auto’s in 2019.

Wie kiest voor een Alcraft krijgt niet zo maar een auto die ergens in een schuur is ontwikkeld door een paar hobbyisten. O.a. Charles Morgan is bij de ontwikkeling van de nieuwe auto betrokken en nog wat andere grote namen uit de Britse auto-industrie. Wellicht dat de nieuwe GT daardoor wel grote kansen moeten worden toegedicht. Al was het maar omdat een prachtige sportieve auto gaat aanbieden die o.a. 500 km ver komt op een enkele lading stroom, en ook nog eens 500 liter bagage kan meenemen. De auto is ontwikkeld als 2&2 en dat zorgt ook voor meer kansen op de markt van dit soort wagens. En over prestaties zullen eigenaren niet klagen. Volgens Alcraft gaat de GT straks 600pk’s leveren bij een enorm koppel en kan de GT van nul naar honderd doorsprinten in net 3 seconden. Intussen wordt de techniek getest in een omgebouwde onherkenbare normale (..)sportwagen, en zijn er de nodige modellen gemaakt waarop de ingenieurs hun productielijnen kunnen inrichten. Alcraft is in het V.K. een naam die staat voor succes en groots denken. Men komt uit de farmawereld, maar is nu een multinational met diverse takken van dienst. Een daarvan is de auto-divisie waar deze nieuwe GT vandaan gaat komen. Wat zou het mooi zijn als deze wagens over een paar jaar ook in ons land leverbaar werden. Overigens werkt Alcraft ook aan de ontwikkeling van een versie met ‘Range-extender’ waardoor je helemaal geen zorgen meer hebt over de actieradius. En dat laat alleen al zien dat men bijzonder pragmatisch kijkt naar die elektrische automarkt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*