Siemens neemt NL automotive techbedrijf over: Allen & Overy en Clifford Chance adviseren

Door: www.advocatie.nl

Siemens heeft het Brabantse Tass International ingelijfd, een bundeling van voormalige TNO-onderdelen en tegenwoordig een bedrijf dat gespecialiseerd is in nieuwe automotive technologie. Allen & Overy en Clifford Chance traden op als juridisch adviseurs. Het overnamebedrag is niet openbaar gemaakt.

Tass International ontstond in 2004 als een spin-off van onderzoeksorganisatie TNO. Het bedrijf telt circa 200 medewerkers en behaalde afgelopen jaar een omzet van 27 miljoen euro. Tass ontwikkelt simulaties en testsituaties voor nieuwe vormen van mobiliteit, zoals software voor zelfrijdende auto’s en draadloze communicatie tussen voertuigen en de directe omgeving.

Allen & Overy stond Tass International en de aandeelhouders bij in het kader van de verkoop aan Siemens: het team bestond uit Annelies van der Pauw (lead partner), Max van Merrienboer en Floris de Wit. Siemens deed een beroep op de diensten van Clifford Chance in Amsterdam.

Siemens wil met deze overname haar software-activiteiten versterken en zodoende de eigen softwareproducten voor de auto-industrie verbeteren, zo meldde het Duitse concern vorige week. Tass International gaat deel uitmaken van de Siemens-divisie Product Lifecycle Management (PLM), dat ongeveer 20.000 medewerkers telt. Dankzij de overname kan het in Helmond gevestigde bedrijf naar eigen zeggen beter softwaretools voor geautomatiseerde voertuigen en zelfrijdende auto’s testen, zodat deze sneller op de markt kunnen komen.

Tass International levert drie typen software: Madymo, PreScan en Delft-Tyre. Madymo simuleert de veiligheid voor inzittenden in onder meer auto’s, treinen en vliegtuigen. Delft-Tyre is een programma dat nabootst hoe banden reageren op diverse signalen, bijvoorbeeld bij plotseling remmen of versnellen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*