Rijden we in 2040 in een Jaguar Future-Type?

Door: Bob Kroese           www.autokopen.nl

Jaguar heeft de auto van 2040 ontworpen. Die is zelfrijdend, elektrisch aangedreven, deel je met anderen en compact. Op de IAA in Frankfurt volgende week is het studiemodel voor het eerst te bewonderen.

Jaguar heeft nagedacht over de auto van de toekomst en de Future-Type Concept is het resultaat. Dit is de auto waarin we in het jaar 2040 voortbewegen in de stad. Het is een auto die je niet bezit, maar op afroep voor laat rijden. De Future-Type rijdt volledig autonoom, maar als je écht wilt kan je ook zelf rijden. De auto kan je zelfs adviseren over welke gedeeltes in de route leuk zijn om het stuur zelf ter hand te nemen.

De Future-Type heeft het slimme stuurwiel Sayer, waarover we eerder deze week al berichtten. Met het stuur, het enige onderdeel van de auto dat je nog bezit, kun je op elk gewenst moment een auto bestellen. In de Future-Type zijn verschillende stoelconfiguraties mogelijk, die afhankelijk van het soort gebruik aangepast worden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een 2+1 opstelling, waarbij de passagiers schuin tegenover elkaar zitten. De smalle carrosserie maakt de Jaguar wendbaar in de stad.

Volgende week meer over de Future-Type vanuit Frankfurt. Op de IAA-beurs laat Jaguar het studiemodel voor het eerst zien.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*