Autonome voertuigen bijna gelegaliseerd in de VS

Door:  Gert Verhoeven                          gocar.be

De Amerikaanse Kamer van Afgevaardigden heeft een belangrijke stap gezet in de legalisering van autonome voertuigen door de Self-Driving Act te stemmen. In dit wetsvoorstel staan de voorwaarden waaraan de auto’s zullen moeten voldoen eens de wet wordt bekrachtigd door de Senaat.

Er rijden vandaag al heel wat autonome (test-)voertuigen op Amerikaanse bodem maar ze worden slechts in bepaalde staten toegelaten. Bovendien worden de toelatingen geval per geval bekeken. Met de Self-Driving Act wil men de regels in alle Amerikaanse staten uniformiseren.

De wet beschrijft de criteria waaraan een autonome auto moet voldoen, ze bepaald ook de rijomstandigheden en legt vooral drastische veiligheidsnormen op. Men eist ook een grondige bescherming tegen hacken. Met deze wet willen de Verenigde Staten de uitrol van autonome voertuigen stimuleren. Volgend jaar verwacht men al 25.000 voertuigen en binnen drie jaar zullen er dat al 100.000 zijn!

Het ziet er naar uit dat de goedkeuring door de Senaat van deze wet slechts een formaliteit zal zijn.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*