bio!CAR-conferentie biobased materiaal voor auto’s

Bron: www.kunststofenrubber.nl
De conferentie bio!CAR wordt georganiseerd op 20 september op Composites Europe 2017 in Stuttgart. Experts uit alle hoeken van het vakgebied presenteren hun nieuwste ontwikkelingen en technieken.

De hoeveelheid kunststoffen in moderne auto’s neemt constant toe. Kunststoffen en composieten dragen bij aan het realiseren van doelstellingen op het gebied van lichtgewicht constructies. Kunststoffen biedt enorm veel mogelijkheden op het gebied van design en zijn belangrijk voor het gevoel van het materiaal (touch-and-feel) en voor de veiligheid van auto’s.


 
21 experts
 
Maar consumenten, toeleveranciers van de auto-industrie en de OEM’s kijken meer en meer naar biobased alternatieven (gemaakt uit hernieuwbare bronnen) voor materialen die uit aardolie zijn gefabriceerd. Om deze reden wordt door Bioplastics Magazine de tweede editie georganiseerd van
bio!CAR, een conferentie over biobased materialen voor de autoindustrie.
De conferentie vindt plaats op 20 september. Uit alle hoeken van het vakgebied zullen 21 experts hun nieuwste ontwikkelingen, materialen en  technieken  zullen presenteren in op Composites Europe in Stuttgart. Het gaat over conventionele kunststoffen die zijn gevuld of versterkt met natuurvezels, over biobased  ‘drop-in plastics’ zoals polyamides die zijn gebaseerd op ricinusolie (wonderolie).  Maar natuurlijk ook de nieuwe bioplastics zoals PLA of op isosorbide gebaseeerde polycarbonaat en de thermoharde harsen uit hernieuwbare bronnen en de biobased alternatieven voor rubber en elastomeren.
 
De conferentie wordt georganiseerd op Composites Europe 2017 in Stuttgart van 19 tot 21 september waar vierhonderd exposanten producten en technieken voor lichtgewicht innovaties tonen voor automotive engineering, vliegtuigbouw, botenbouw, windenergie en de bouwwereld.  

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*