NXP zet met nieuwe v2x-chipset in op autonoom rijden

Door: Nieke Roos www.bits-chips.nl
NXP heeft de volgende generatie geïntroduceerd van zijn Roadlink-oplossing voor gegevensuitwisseling tussen voertuigen onderling en met de wegkant (v2x). Brein is het nieuwe SAF5400-device van het bedrijf, naar eigen zeggen ’s werelds eerste automotivegekwalificeerde eenchipmodem voor dedicated short-range communications (dsrc). Het platform combineert een schaalbare architectuur met geavanceerde beveiliging, rfcmos-technologie en softwaregedefinieerde radio, en werkt in de 760 MHz- en 5,9 GHz-banden. Dsrc-gebaseerde v2x-communicatie is volgens NXP een essentieel ingrediënt voor autonoom rijden, maar ook al van belang voor truckplatooning.


Dsrc/802.11p biedt realtime communicatie met minimale vertraging over een afstand van meer dan anderhalve kilometer, zelfs in gebieden zonder cellulair netwerk. Daarnaast is het mogelijk om veiligheidsberichten en andere data te verzenden via dedicated beveiligde kanalen. Bij de nieuwe generatie Roadlink is de beveiliging in handen van NXP’s SXF1800-chip. Dit dedicated secure element, dat ook te vinden is in bankkaarten en elektronische paspoorten, biedt een hoge mate van bescherming tegen fysieke toegang en manipulatie.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*