Brabus ontwikkelt een elektrische Smart met grootheidswaanzin

Door: Wim Bervoets          www.vroom.be

Een sprint van 0 tot 100 km/u in 4,5 seconden in een volledig elektrische auto. Alleen weggelegd voor Tesla’s? Niet als het van Brabus afhangt. Zij staan in Frankfurt met deze Ultimate E Concept.

De samenwerking tussen Smart en Brabus gaat al een tijdje terug, maar nu heeft de Duitse tuner zichzelf overtroffen. Brabus plaatste een 204 pk en 350 Nm sterke elektromotor achter de achteras, die het stadsautootje in 4,5 seconden naar 100 km/u moet katapulteren en hem laat doorgaan tot 180 km/u.
Opgeladen in 30 minuten

De Duitse tuner plaatste een grotere, 22 kWh sterke lithium-ionbatterij in de ForTwo, waarbij het een rijbereik van 160 kilometer belooft. Via een wallbox moet de Ultimate E in 30 minuten tot 80% van zijn batterijcapaciteit kunnen herladen.

Knalgeel

Dat is niet alles: Brabus zorgde voor opvallende 18-duimsvelgen, bredere wielkasten en een stoere bodykit. Maar de grootste aandachttrekker blijft natuurlijk de knalgele koetswerkkleur en… het felblauwe interieur. Over kleur en smaak… Als de interesse voldoende groot is, overweegt Brabus trouwens een beperkte productie van deze Ultimate E Concept.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*