Nissan lanceert elektrische pick-up

Bron:www.knack.be

De pick-up versie van de Nissan e-NV200 zal ook in België worden aangeboden. Nissan onthulde een nieuwe pick-up versie van de volledig elektrische bestelwagen naar aanleiding van de dag van duurzame mobiliteit (26 september). Het voertuig is bedoeld om dagelijks te worden ingezet door gemeenten of door bedrijven die bijvoorbeeld instaan voor de groendienst.

Nissan bouwt een pick-up versie van de 100% elektrisch aangedreven bestelwagen, de e-NV200. Dit model is een vrucht van een samenwerking met Veth Automotive. Er komen binnenkort nog meer versies waaronder eentje met een laadbak die kan kippen. Er zijn flink wat financiële voordelen aan een elektrisch aangedreven Nissan bestelwagen waardoor heel wat ondernemers deze “groene” oplossing zullen overwegen.


Naast subsidies die – afhankelijk van de regio – worden toegekend aan de Nissan e-NV200, is de wagen ook erg stil en schoon. Het is een ideaal voertuig om trajecten met veelvuldige haltes af te leggen. Nissan heeft ook al heel wat ervaring opgebouwd met de Leaf (waarvan de e-NV200 de motor overneemt). Een elektrische bestelwagen geeft een onderneming ook een groen imago en op vlak van energiekost kan men – volgens de constructeur – tot 5 eurocent per kilometer besparen.
Net zoals alle andere Nissan bedrijfsvoertuigen geniet deze e-NV200 Pick-Up een garantie van vijf jaar. Ook de gewone NV200 met verbrandingsmotor kan als pick-up worden geleverd. De pick-up zal ook getoond worden op het pré-autosalon dat Nissan eind november organiseert. Pas dan zullen de prijzen en de specificaties (batterijvermogen en autonomie) worden meegedeeld.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*