Centraal Beheer gaat zelfrijdende elektrische deelauto’s verzekeren

Bron: www.emerce.nl

Centraal Beheer gaat naar eigen zeggen als eerste in Nederland zelfrijdende elektrische deelauto’s verzekeren. Moederbedrijf Achmea heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met de Eindhovense scale-up Amber.

De wereld van mobiliteit verandert sneller dan ooit tevoren, stellen beide partners. Robert Otto, lid van de Raad van Bestuur van Achmea, denkt dat de huidige autoverzekering binnenkort op de schop gaat. Gegevens op basis waarvan momenteel de premies worden berekend zijn straks deels niet meer relevant. ‘In de toekomst werken we niet meer met statistische data (schadehistorie), maar met realtime data.’

De zelfrijdende auto’s van Amber die Centraal Beheer gaat verzekeren, verplaatsen zich autonoom zonder een bestuurder die corrigerend optreedt. De software in deze auto’s kan aan de hand van realtime data voorspellen op welke tijdstippen en locaties de vraag naar deelauto’s groot is.

Achmea heeft met Centraal Beheer en enkele andere merken 2.3 miljoen autoverzekeringen in portefeuille. Daarmee is het bedrijf de grootste autoverzekeraar van Nederland.

Amber beheert op dit moment enkele tientallen elektrische BMW i3’s, die als deelauto’s worden ingezet op de High Tech Campus in Eindhoven. Volgend jaar wordt dit uitgebreid met testen op afgesloten stukken weg. De vloot van Amber zal de komende jaren snel oplopen naar enkele duizenden auto’s.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*