E-Fuso showt nieuwe elektrische truck

Bron: www.ttm.nl

Het is Daimler en Mitsubishi Fuso ernst met de elektrificering van vrachtwagens. Op de Tokyo Motor Show werd E-Fuso gepresenteerd als nieuw merk voor elektrische trucks. Een eerste concepttruck is er ook al: de Vision One, met een actieradius tot 350 km.

Het is al de tweede elektrische truck van Fuso, want kortgeleden werd in New York de eCanter gepresenteerd. Die rijdt inmiddels bij UPS en SevenEleven.


De eCanter is een echte stadstruck, de E-Fuso Vision One is een elektrische truck bedoeld voor regionale distributie. Hij heeft een totaalgewicht van 23 ton en mag 11 ton aan lading meenemen. Het accupakket levert 300 kWh, goed voor 350 rijden op een volgeladen accu’s. De Vision One is een concepttruck en heeft als taak de mogelijkheden van een zware truck op elektriciteit te verkennen. Tevens is het een verdere stap om het gamma van Fuso elektrisch te maken. Tegelijkertijd ziet Fuso de interesse van klanten groeien, de (laad)infrastructuur zich verder ontwikkelen en regelgeving zich ten positieve van elektrische voertuigen veranderen. E-Fuso ziet dan ook binnen vier jaar mogelijkheden voor een marktentree van de Vision One in ontwikkelde markten als Japan en Europa.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*