Mini komt in 2019 met volledig elektrische auto

Mini brengt volgende week een bijzonder voertuig mee naar de IAA-autobeurs in Frankfurt: de Electric Concept. Dit futuristische studiemodel is een voorbode van Mini’s eerste volledig elektrische auto, die in 2019 het licht moet zien.

Hoewel Mini met de Electric Concept in feite enkele jaren vooruitkijkt, vertoont het studiemodel duidelijke overeenkomsten met de ontwerpen van de huidige modellen.

Dat lijkt vooral te maken te hebben met het feit dat Mini omstreeks 2019 al een volledig elektrische auto op de markt zal brengen. Deze Electric Concept is dan ook meer een vooruitblik op die elektrische nieuweling.

Opvallend genoeg houdt Mini de technische specificaties van de Electric Concept nog even onder de pet. Duidelijk is wel dat de auto over één elektromotor beschikt. Mini belooft een alerte aandrijflijn en een strak afgesteld onderstel, waarmee de Mini-waarden dus gewaarborgd lijken.

De Electric Concept lijkt in feite op de huidige driedeurs met een reeks uiterlijke aanpassingen. De vorm van de grille is duidelijk Mini en hetzelfde geldt voor die van de full-led-koplampunits. Wel is de invulling van deze onderdelen nieuw. De grille is dicht, terwijl de koplampen anders zijn ingedeeld dan die van reguliere Mini’s.

De concept-car is gespoten in de kleur Reflection Silver en is afgewerkt met gele (Striking Yellow) details – een bekende kleurencombinatie bij Mini’s milieuvriendelijke afdeling.

Union Jack

Voor het aerodynamische spoilerwerk dat rondom op de auto is geplaatst, is gebruikgemaakt van glasvezel. Opvallend zijn de 19-inch zwarte wielen, exemplaren met een asymmetrisch ontwerp.

De inzetstukken zijn vervaardigd met behulp van een 3D-printer. Een ander opmerkelijk detail vinden we in de achterlichtunits. Het is duidelijk een hint naar de vlag van het Verenigd Koninkrijk (de Union Jack).

Mini laat weten dat alle geëlektrificeerde modellen van het merk in de toekomst onder de ‘Mini Electric’-vlag zullen worden gevoerd. In 2019 verschijnt de elektrische Mini op de markt.

De aandrijflijn voor deze Mini EV wordt geproduceerd in het Duitse Dingolfing en in Landshut. De aandrijflijnen worden vervolgens ingebouwd in het Engelse Oxford, de hoofdproductielocatie van de driedeurs Mini.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*