Verkoop elektrische auto’s EU stijgt met 61 procent

De verkoop van volledig elektrisch aangedreven auto’s in de Europese Unie is in het derde kwartaal opnieuw flink gestegen. Dat meldt de Europese autobrancheorganisatie ACEA.

De verkoop ging met bijna 61 procent omhoog tot 23.841 auto’s op jaarbasis. In vrijwel alle EU-landen was een sterke verkoopgroei te zien. In Nederland was sprake van een ruime verdubbeling van de verkoop van volledig elektrisch aangedreven auto’s, van 1018 vorig jaar naar 2413 stuks.

De verkoop van hybride auto’s in de EU klom in het derde kwartaal met bijna 60 procent tot 110.778 stuks. In Nederland schoot de verkoop met 56 procent omhoog tot meer dan 4500 hybride voertuigen.

Alleen maar elektrisch

In sommige landen is nu al besloten dat er in de toekomst alleen nog elektrische auto’s mogen worden verkocht. Zo kozen Frankrijk en Groot-Brittannië voor een ban van benzine- en dieselauto’s vanaf 2040, en gaat Noorwegen al vanaf 2025 definitief over op de stekkerauto.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*