Drie elektrische Ford’s voor Europa

Ford wil de komende vijf jaar drie nieuwe elektrische voertuigen in Europa introduceren. Het streven is onderdeel van een plan om tot aan 2022 in totaal 16 volledig elektrische en 24 deels-elektrische voertuigen te lanceren.

Dertien van de te lanceren elektrische Ford’s zijn bestemd voor de Aziatische markt. Op de Noord-Amerikaanse markt zullen zeven van dergelijke modellen gepresenteerd worden, terwijl drie de oversteek naar Europa maken.

Naast een accent op volledig en deels-elektrische auto’s gaat Ford ook extra investeren in SUV’s, cross-overs en trucks. Het merk wil ongeveer 7 miljard dollar aan geplande investeringen in personenauto’s daarom anders gaan besteden.

Ford meldt daarnaast dat het verwacht dat de winst voor belastingen over 2017 op ongeveer 8,4 miljard dollar zal uitkomen, een daling van 19 procent ten opzichte van 2016.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*