Ecclestone: “Formule 1 moet volledig elektrisch worden”

Achter de schermen van de Formule 1 wordt gesproken over de motorformule die per 2021 moet ingaan. Bernie Ecclestone, de voormalige topman van de hoogste autosportklasse, vindt dat de sport lef moet hebben en over moet stappen op volledig elektrisch aangedreven auto’s.

“We zijn nog steeds eigenaar van de Formule 1 en hebben nog steeds de contracten met de promoters. Laten we andere type auto’s maken, laten we met de fabrikanten praten en een nieuwe, volledig elektrische F1 beginnen. Een Formule 1 voor de toekomst”, aldus Ecclestone tegen The Guardian. De 87-jarige Brit stond decennia aan het hoofd van de Formule 1, maar sinds vrijwel direct nadat Liberty Media de sport overnam, is hij er niet meer bij betrokken – al praat hij nog steeds in de wij-vorm.

Ecclestone was lange tijd een fel tegenstander van de hybrides waarmee sinds 2014 wordt gereden in de Formule 1. Hij ziet echter ook dat steeds meer fabrikanten interesse krijgen in de Formule E en dat elektrisch rijden de toekomst is. Daarom moet de F1 in zijn ogen elektromotoren volledig omarmen. De motorformule voor vanaf 2021 waarover nu gesproken wordt, is echter een evolutie van de huidige hybride V6-turbomotoren.

Tevens vindt Ecclestone dat de hoge bonussen die sommige teams louter voor hun deelname ontvangen, die hij zelf heeft gegeven, moeten stoppen in combinatie met zijn motorenvoorstel. “Kunnen we dat doen? De fabrikanten leveren zelf de auto’s, maar we gaan ze niet betalen aangezien ze wereldwijd enorme aandacht krijgen. Je zou het een ‘super Formule E’ kunnen noemen. De auto’s kunnen eruitzien als een F1-wagen. Het enige dat je zou missen is het geluid, maar ik geloof niet dat mensen niet in staat zijn om iets te bedenken dat min of meer het oude F1-geluid produceert. Ze [Liberty Media] hebben ballen nodig om het vandaag te doen. Ik denk dat ze het moeten doen.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*