Rijdt een elektrische auto binnenkort 1,6 miljoen kilometer op één batterij?

Een lithium-ion batterij die 1,6 miljoen kilometer meegaat in een elektrische auto, en dan nog maar 10% van zijn capaciteit heeft verloren. Volgens wetenschappers is het binnenkort mogelijk.

Ze beschrijven de nieuwe batterij in het vakblad Journal of the Electrochemical Society. De techneuten zijn verbonden aan autoproducent Tesla, maar laten weten alle specificaties van de batterij openbaar te maken. Op die manier zou de ‘miljoen mijl-batterij’ ook in de elektrische auto’s van andere fabrikanten toegepast moeten kunnen worden.

Tachtig jaar rijden

Je rijdt natuurlijk niet zomaar 1,6 miljoen kilometer. Als je 20.000 kilometer per jaar rijdt, doe je er 80 jaar over. De nieuwe batterijen zijn dan ook vooral bedoeld voor toekomstige zelfrijdende taxi’s, of voor langeafstandsvervoer met elektrische vrachtwagens.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*