Elektrische SUV van Ford heeft 600 kilometer rijbereik

Ford geeft een voorproefje van zijn binnenkort te onthullen elektrische SUV. Het merk geeft een schets vrij van de auto, waarop te zien is dat het ontwerp is geïnspireerd op dat van de Mustang.

Op 18 november is het zover, dan onthult Ford zijn elektrische SUV. Het merk zet hoog in, met een sportief getinte SUV en een design dat is geïnspireerd op dat van de Mustang. In de tekening die het merk nu vrijgeeft is te zien dat de raamlijn, de vouw boven het achterwiel en de achterlichten overeenkomsten vertonen met die van de sportcoupé.

Ford maakt ook bekend dat de elektrische SUV een actieradius van maar liefst 600 kilometer heeft, volgens de nieuwe, meer realistische meetmethode WLTP. Daarmee heeft de SUV een van de grootste elektrische ranges van alle elektrische auto’s die nu op de markt zijn.

De onthulling vindt plaats op de autoshow van Los Angeles. Wanneer de elektrische Ford precies naar Nederland komt is nog niet bekend, maar we zetten in op halverwege 2020.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*