NEDERLANDERS TEVREDEN MET ELEKTRISCHE AUTO

Eigenaren van elektrische auto’s waarderen hun voertuig meer dan het branchegemiddelde, zo blijkt uit de zogeheten Smart Car Monitor van onderzoeksbureau Multiscope die onlangs werd gepresenteerd.

Nederlanders met een elektrische auto beoordelen hun model met een 8,7. Tesla-eigenaren geven hun voertuig een 9,1 als rapportcijfer. Elektrische auto’s hebben bovendien een relatief hoge net promotor score (NPS) van 64 procent. Een NPS laat de mate zien waarin de eigenaar geneigd is een product aan te bevelen aan anderen. Tesla behaalt een NPS van 80 procent.

Tesla is bovendien bij uitstek het merk dat mensen associëren met elektrisch rijden. Dat is niet verwonderlijk, aangezien het Amerikaanse merk uitsluitend volledig elektrische voertuigen produceert. BMW, Opel, Volkswagen en Toyota maken de top vijf compleet. Dat Toyota door respondenten wordt genoemd, is bijzonder. Het merk presenteerde pas halverwege vorig jaar zijn eerste elektrische auto, een model dat bovendien niet in Nederland leverbaar is. Wel heeft het merk uiteraard veel geëlektrificeerde modellen.

Het onderzoek kende ruim 6.000 deelnemers van achttien jaar en ouder.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*