TWEE DERDE VAN EV-BEZITTERS HEEFT THUIS LAADSTATION

Twee derde (66 procent) van de bezitters van een elektrische auto in Nederland heeft thuis een laadstation. In totaal gaat het om zo’n 80.000 laadstations aan huis in Nederland.

Met dat aantal komt onderzoeksbureau Multiscope, op basis van een onderzoek onder 6.000 Nederlanders. Van de thuislaadstations is bijna een derde (30 procent) van het merk NewMotion, gevolg door EVBox (17 procent) en Tesla (15 procent). Het installeren van zo’n laadstation kost ongeveer €1.200. Als je dat vermenigvuldigt met het aantal laadstations, kom je erop uit dat de Nederlandse consumenten er zo’n €100 miljoen in hebben geïnvesteerd. Het scheelt ze in ieder geval een stukje rijden en lopen: een openbare laadplek ligt gemiddeld op 313 meter van het huis van een bezitter van een elektrische auto

.

Ook is bekend wat er gemiddeld zoal betaald wordt voor het bijladen van de elektrische auto aan huis. Gemiddeld betalen eigenaren €924 per jaar aan laadkosten. Daaronder vallen zowel kosten voor het thuisladen, laden op het werk en laden op openbare laadplekken. Aan laden wordt in totaal €125 miljoen per jaar uitgegeven. 61 procent van deze kosten wordt door werkgevers betaald.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*