‘Elektrische auto is al over twaalf jaar meest verkochte model’

De wereldwijde opmars van elektrische auto’s verloopt sneller dan eerder gedacht. Die conclusie trekken onderzoekers van EY. Dat het sneller gaat, heeft te maken met het feit dat overheden met steeds strengere uitstootregelgeving komen en de interesse van consumenten in elektrische auto’s stijgt.

Accountantskantoor EY denkt dat in 2033 de elektrische auto dominant is in de wereldwijde autoverkopen, wat vijf jaar sneller is dan eerder werd voorspeld. De onderzoekers verwachten dat er in de grote automarkten van Europa, de Verenigde Staten en China binnen twaalf jaar meer elektrische auto’s worden verkocht dan benzine- of dieselauto’s. En in 2045 zouden brandstofauto’s nog slechts minder dan 1 procent uitmaken van de wereldwijde verkopen van nieuwe auto’s.

De vraag naar elektrische auto’s wordt aangejaagd door regelgeving van overheden om het gebruik van brandstofauto’s te ontmoedigen en elektrisch rijden te stimuleren om zo de CO2-uitstoot te verlagen. Bovendien komen steeds meer grote autoproducenten met populaire elektrische modellen, zoals Tesla, maar zijn ook meer traditionele autobedrijven actief op de markt. Zo introduceerde General Motors de elektrische GMC Hummer, kwam Ford met een elektrische versie van de F-150 en lanceerden Peugeot en Opel elektrische versies van verschillende populaire modellen, zoals de Peugeot 208 en Opel Corsa.

Ook investeringen in infrastructuur voor elektrisch rijden zorgen voor een grotere vraag naar EV’s. In Nederland moeten er bijvoorbeeld dit jaar iedere dag honderden laadpalen bij komen. Toch worden er nog regelmatig vraagtekens gezet bij de hoeveelheid laadplekken. De EU zou zijn doel voor 2025 niet gaan halen en ook in Nederland zijn er zorgen over de hoeveelheid palen. Het beperkte laadnetwerk zou zelfs de voornaamste reden zijn waarom sommige Nederlanders de overstap naar een elektrische auto niet zien zitten.

  • Klik hier voor meer informatie

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*