LEVC E-CAMPER IS PLUG-IN HYBRIDE KAMPEERAUTO

LEVC, het bedrijf achter de nieuwe Londense taxi’s, komt met een geëlektrificeerde kampeerauto. De e-Camper is een plug-in hybride met een elektrische actieradius van 98 kilometer. In het vierde kwartaal van dit jaar moet hij op de markt komen.

De merknaam is een afkorting voor The London EV Company, een merk dat onder de vlag van Geely opereert. Dat ‘EV’ gaat nog niet volledig op voor de e-Camper. Die is namelijk gebaseerd op de VN5, de bestelauto van LEVC. Die besteller staat op zijn beurt weer op hetzelfde platform als de taxi. Dat betekent dat de e-Camper een plug-in hybride is. LEVC vermeldt nog geen gedetailleerde specificaties voor de e-Camper, maar hoogstwaarschijnlijk heeft hij net als zijn broers een 150 pk sterke elektromotor die gevoed wordt door een accupakket met een capaciteit van 31 kWh. Een van Volvo afkomstige 1.5 driepitter fungeert dan als range-extender om ook de langere afstanden te kunnen overbruggen.

Zo ver als een traditionele camper op diesel zul je echter nog niet komen. De puur elektrische actieradius bedraagt namelijk 98 kilometer en als totale actieradius geeft LEVC 489 kilometer op. Tegelijkertijd kan de accu ook fungeren als stroomvoorziening voor in de camper. De e-Camper heeft een uitklapbaar dak en slaapruimte voor vier personen. In het midden zit een opklapbare tafel en de kampeerauto is uitgerust met een geïntegreerde elektrische keuken. De voorstoelen kunnen omgedraaid worden, zodat er een soort kleine woonkamer ontstaat. Een grote schuifdeur vormt de entree van de camper.

LEVC zegt dat de e-Camper samen te stellen is met een ‘breed kleurenpalet’ en verschillende wieldesigns om ‘eruit te springen tussen het traditionele camper-publiek’. Exclusief belastingen moet de e-Camper om en nabij de €73.000 opbrengen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*