Deze elektrische Deus-motor is een stuk cooler dan andere motoren

De op maat gemaakte tweewieler heeft al een prijs gewonnen in Australië.

De ‘Deus’ is een op maat gemaakte, elektrische motor van het in Melbourne gevestigde team Ryan Mischkulnig en Joe Fischer. Ze begonnen met een bescheiden Honda ‘C90 Cub’ en binnen vijf weken hebben ze deze minimalistische elektrische motor gemaakt.

Elektrische motoren zijn niets nieuws, er zijn namelijk een behoorlijk aantal bedrijven door batterijen aangevoerde tweewielers aan het maken.

Elektrische voertuigen zijn fascinerend aangezien ze hoogst efficiënte motoren gebruiken die 100% van hun koppeling halen zonder toerental. Hierdoor hebben ze meestal geen versnellingsbak nodig en daardoor is er minder gewicht.

Met zo weinig onderdelen wordt-ie alleen maar betrouwbaarder en heeft-ie praktisch geen onderhoud nodig.

Het team heeft eerst de Honda ‘C90’ gestript, waarbij de benzinemotor en zijn hulpmiddelen werden verwijderd.

De originele handgrepen werden vervangen door handgrepen van een vrouwenmotor. Deze werden zo aangepast dat ze kloppend zijn. De koplamp is vervangen door een vintage Marshall auto-koplamp. De nieuwe zitting is gemaakt van een sportmatje en het leer van een oude jas.

De elektrische motor is een eerbetoon aan de Deus-filosofie om zoveel mogelijk van zo min mogelijk te maken. De koperen slang accentueert de kleine, elektrische café racer en de verfbeurt ziet er extra cool uit in combinatie met de zwarte wielen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*