Eerste elektrische Morgan een feit: EV3

Nog steeds lekker retro, maar ook futuristisch

Autorijden en voelen dat je een avontuur beleeft? Dan ben je bij een Morgan 3 Wheeler absoluut aan het juiste adres. De populaire driewieler met luidkeels pruttelende S&S V twinmotor krijgt er een broertje bij. Een heel stil broertje. Dit is de Morgan EV3.

De Morgan EV3 is gebouwd volgens hetzelfde recept als de benzineversie, alleen geeft Morgan de elektrische uitvoering een aantal bijzondere stijlkenmerken om meer onderscheid te maken. Zo zijn de lichtunits lager geplaatst, heeft de EV3 een andere grille met koplamp en maakt het normale dashboard plaats voor een exemplaar met EV-saus, compleet met een old fashioned schakelaar met koperkleurig plaatje met R-, N- en D-opdruk.

240 kilometer op één lading

De EV3 heeft één elektromotor die het achterwiel aandrijft. De vloeistof gekoelde elektromotor levert 46 kW (63 pk) en haalt zijn energie uit een 20 kWh lithium-ion batterij waarmee de EV3 liefst 240 kilometer kan afleggen. Volgens Morgan hoeft de elektromotor met een wagengewicht van 500 kilogram niet heel hard te werken, waardoor een grotere reikwijdte wordt gehaald. In minder dan negen tellen sprint de EV3 naar 100 km/u en de topsnelheid komt uit op 144 km/u. Prima cijfers.

Prijzen vergelijkbaar met benzineversie

De productie van de EV3 start in het vierde kwartaal van dit jaar. Prijzen zijn volgens Morgan vergelijkbaar met die van de 3 Wheeler met benzinemotor. Reken in Nederland dus op een kleine zestig mille. De komst van de Morgan EV3 is onder meer te danken aan een overheidsinvestering van 6 miljoen pond (7,76 miljoen euro) waarmee de bijzondere autobouwer hybride en volledig elektrische Morgans kan ontwikkelen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*