VERRASSING: DE FARADAY FUTURE FFZERO1 IS EEN SUPERCAR MET 1.000 PK

DE FARADAY FUTURE FFZERO1 IS EEN SUPERCAR MET 1.000 PK   |   VIDEO

Is Faraday Future dan geen Tesla-, maar een Ferrari-killer?

Het mysterieuze Faraday Future heeft eindelijk zijn eerste conceptauto onthuld. De FFZERO1 is een futuristische elektrische supercar met 734 kW (1.000 pk) vermogen van vier elektromotoren. De carrosserie is opgetrokken uit lichtgewicht koolstofvezel. Het uiterlijk heeft meer weg van een F1-auto dan een straatauto en daarmee niet echt een concurrent voor Tesla.

MODULAIR PLATFORM

De FFZERO1 staat op een modulair platform. In de video zien we een plat chassis waarbij de batterijen in de bodem verwerkt zijn. Faraday Future zegt een volledige line-up op hetzelfde platform te kunnen bouwen. Het studiemodel is slechts één van de vele mogelijkheden. De spectaculaire supercar is een concept waarvan de techniek verder zal rijpen tijdens een serie nog geplande tests.

SMARTPHONE CONNECTED

De smartphone speelt een belangrijke rol voor Faraday Future. Via je telefoon kun je belangrijke data van de auto bekijken en instellingen aanpassen. In een eerder nieuwsbericht meldde Faraday Future ook dat het verdienmodel niet zozeer om de auto draait, maar om ‘in-vehicle content‘ en andere diensten.

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*