De EQUAL Concept Car – Te besturen vanuit uw rolstoel

Mensen met een lichamelijke handicap hebben steeds vaker de behoeften om hun omgeving aan te passen aan hun behoeften, maar de EQUAL Concept Car biedt een veel handiger aanpak. Bestuurders met weinig tot geen gebruik van hun benen kunnen er niet omheen om ondersteunende mechanismen in hun bestaande auto’s te installeren. Deze “EQUAL” is gecreëerd rond de rolstoel. Bedacht door Absolute Design, wordt deze eigentijdse forens auto door de hatchback deur met de behulp van de ingebouwde oprijhelling toegankelijk gemaakt voor de rolstoelgebruiker. De gebruiker kan zelf onafhankelijk positioneren en zijn rolstoel dient tegelijkertijd als zitplaats van de bestuurder. Het dashboard is heel eenvoudig georganiseerd, maar het biedt alle wijzerplaten, knoppen en schakelapparatuur binnen handbereik van een arm. De EQUAL Concept Car zou een gemis zijn als hij nooit tot productie zou komen.

Ten eerste, willen we Rebecca Bierwolf Goeckeritz bedanken die we zien in onze video. Ze is een motiverende spreker, die sterk geïnspireerd iedereen in het team met betrekking tot het project. U kunt alle check haar webpagina opwww.captivatemotivate.com

 

De EQUAL is  bijzonder omwille van zijn entree systeem; het is niet gelegen aan de zijkant zoals bij andere auto’s, maar het is gelegen aan de achterkant. Door de innovatieve constructie en het gebruik van elektrische motoren in de naaf van de achterwielen, is er geen noodzaak voor een mechanische verbinding tussen de wielen. Dat liet ons toe om een toegankelijk pad te maken voor de gehandicapte persoon om  in zijn / haar auto eenvoudig en zelfstandig ahter het stuur plaats te nemen, zonder ooit de rolstoel verlaten.

 

De EQUAL is jammer genoeg nooit in productie genomen. Het is tot nu toe bij een Concept gebleven wat hopelijk eens tot stand kan komen. Investeerders en / of vrijwilligers die in het project geïnteresseerd zijn om deze auto daadwerkelijk te produceren kunnen reageren op ons emailadres: info@move-nl.com

MOVE is in onderhandeling met een soortgelijke auto die al wel in productie is, om deze naar Nederland te halen.

Wilt u meer informatie over deze Elektrische Rolstoel toegankelijke Auto, stuur dan een email met uw interesse en vragen naar: info@move-nl.com

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*