De Top 10 elektrische auto’s van ANWB en Natuur & Milieu

Top 10 Elektrische auto’s

oktober 2015

De Top 10 elektrische auto’s van ANWB en Natuur & Milieu is opgesteld aan de hand van het gemiddelde normverbruik, het aantal kWh’s dat gemiddeld per 100 kilometer wordt verbruikt. Dat heeft tot gevolg dat niet alle volledig elektrische auto’s in dit overzicht terug te vinden zijn.

Dat heeft ook tot gevolg dat niet (meer) alle volledig elektrische auto’s in dit overzicht terug te vinden zijn op de link hier onder van de ANWB.

http://www.anwb.nl/auto/themas/elektrisch-rijden/top10-elektrische-autos

* De accu is hier nog niet in de prijs inbegrepen, deze moet gehuurd worden.Dat kan voor een bedrag rond de € 80,-, afhankelijk van het gebruik.

Er zijn op moment van verschijnen van deze Top10 nog vier andere volledige elektrische personenauto’s op de markt: de Ford Focus,Mercedes Benz B, Renault Kangoo Z.E. en Tesla Model S. Deze auto’s hebben een hoger normverbruik dan de auto’s uit de Top10, of het normverbruik is onbekend.

De zuinigste (laagste verbruik) en vervolgens de goedkoopste 4- of 5-deurs uitvoering van een model is opgenomen. Modellen waarvan de de 2- of 3-deurs zuiniger is of modellen die niet als 4- of 5-deurs leverbaar zijn, worden als 2- of 3-deurs opgenomen.

Noten
1. Het gemiddelde normverbruik zoals gemeten tijdens de typegoedkeuring. Dit is ook de officiële fabrieksopgave van het gemiddelde praktijkverbruik. Er is nog geen indicatie van het praktijkverbruik via een door TNO en Travelcard ontwikkelde formule. Afhankelijk van rijstijl en gebruiksomstandigheden kan het werkelijk verbruik afwijken van het hier gehanteerde gemiddelde (te verwachten) praktijkverbruik.
2. Het bereik (actieradius) zoals gemeten tijdens de typegoedkeuring. Dit is ook de officiële fabrieksopgave van de actieradius.
3. De bijtelling is er als een auto van de zaak ook privé gebruikt wordt. De fiscusziet de auto dan als een stukje loon in natura en hierover moet (inkomsten)belasting worden betaald. De hoogte van de bijtelling is afhankelijk van de CO2-uitstoot van een auto en van het jaar van registratie (bouwjaar) van de auto, want een eenmaal toegekend bijtellingspercentage blijft 5 jaar geldig. Omdat per 1-1-2016 de CO2-grenzen weer worden aangescherpt is ook alvast het percentage dat geldt bij eerste registratie in 2016 opgenomen.

Onze mening: Het word tijd voor een nieuwe lijst. Reacties zijn welkom.

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*