GK2G: Futuristisch elektrisch karten

  • Bron:
  • YouTube

Soms word je er misschien een klein beetje kriegelig van: de elektrische auto wordt binnengehaald als hét apparaat dat in zijn eentje de milieuproblematiek moet gaan oplossen. Leuk en aardig, maar zo wordt zo’n zoemend karretje wel een beetje het stokpaardje van boomknuffelaars. Gelukkig bewijst de GK2G kart dat je met elektromotor ook heel veel lol kan hebben.

Jammer genoeg is het vlotte apparaatje nog maar een studiemodel van Beau Designs, maar wat voor een! De hele bolide weegt maar zo’n 30 kilo, maar toch is er een topsnelheid van ruim honderd kilometer per uur mee te maken. En met het koppel van elektromotoren in ogenschouw genomen, zal de kart ook best willen optrekken.

Het wordt nog veel handiger, want de GK2G herbergt nog veel meer handigheidjes. Zo is hij makkelijk uit elkaar te halen en op te bergen in een koffer, die precies in de achterbak past. Geen aanhanger meer nodig dus.

Enigszins dubieus is, is het gebruik van een voor- en achterspoiler. Het ziet er futuristisch uit, maar het is nog maar de vraag of downforce echt nodig is bij de snelheden die de GK2G haalt. Wat wel zeker is, is dat de plastic uitsteeksels een botsing, die bij karten natuurlijk schering en inslag zijn, niet zal overleven.

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*