HYUNDAI IONIQ OPENT AANVAL OP TOYOTA PRIUS

Komende zomer al leverbaar met 4% bijtelling

Leestijd: 1 min.

De Toyota Prius krijgt er een directe concurrent bij. Hyundai start komende zomer met de levering van deze nieuwe Ioniq. In eerste instantie komt er een hybrideversie en een volledig elektrische variant. In een later stadium volgt nog een plug-in hybride.

Hyundai heeft de smaak te pakken. De nieuwe Ioniq is het eerste model ter wereld met keuze uit drie aandrijflijnen. Met een hybride (zonder stekker), een plug-in hybride (met stekker) en een versie met volledig elektrische aandrijving maakt het merk een flinke inhaalslag in de strijd tegen CO2-uitstoot.

De Ioniq gaat nadrukkelijk de strijd aan met de Toyota Prius. Het design vertoont veel overeenkomsten, net als de Honda Insight die in 2014 van de markt verdween. De keuze voor een soortgelijke daklijn en achterzijde is overigens simpel. Tests in windtunnels wijzen uit dat deze vormgeving een bijzonder lage luchtweerstand met zich meebrengt. En dat zorgt weer voor minder brandstofverbruik.

Hyundai vertelt nog niets over de elektroversie en de plug-in hybride. Ook de voorzijde van de Ioniq krijgen we nog niet te zien. Van de hybrideversie weten we dat hij wordt aangedreven door een 1,6-liter benzinemotor die samen met de elektromotor een vermogen van 152 pk levert. Een automaat met dubbele koppeling is standaard.

De volledige specificaties van de nieuwe Hyundai Ioniq volgen binnenkort, als het model officieel wordt onthuld.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*