EV ARC: verplaatsbaar laadstation op zonne-energie

De EV ARC van Envision Solar is een zelfvoorzienend, verplaatsbaar laadstation. Geen gedoe met vergunningen. Als de gemeente het niet aanstaat, kan het station in zijn geheel met de vorklift worden verreden.

De auto wordt geparkeerd op een verzwaard platform ter grote van een gewone parkeerplek. Het laadstation weegt ruim 4.500 kg en is bestand tegen windvlagen tot 190 km/u. Het zonnepaneel draait automatisch om tot 25 procent meer zonlicht op te vangen, maar ook als de zon niet schijnt kan er worden geladen dankzij de 22 kWh batterij. Zijn er even geen wolken, dan kan er 16 kWh per dag worden opgeslagen. Dit is genoeg om één auto per dag volledig op te laden.

De prijs van 40.000 dollar lijkt hoog, maar volgens CEO Desmond Wheatley hoeft het uiteindelijk niet meer te kosten dan een gewone lader.

We believe the cost points will end up being incredibly competitive. First, you will get half the cost off your federal tax liability, and there’s no need to dig a trench, install a transformer, face demand charges or, indeed, any bills from the utility—it’s instant EV charging.

Levering in grote oplagen en een budget versie zonder batterij voor zonnige gebieden zullen ook besparen op de aanschafkosten. Momenteel wordt er gekeken naar de mogelijkheden om draadloos te laden, wat het platform nog praktischer zal maken. Over diefstal maakt Wheatley zich geen zorgen, want het grote, opvallende object is niet eenvoudig te verbergen. (Via Plugin Cars)

Ook wij zijn van mening dat dit station 80% goedkoper kan heden ten dagen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*