GEEN CADEAUTJES ZOALS HOGERE MAXIMUMSNELHEID VOOR ELEKTRISCHE AUTO’S

UTRECHT – Automobilisten met een elektrische auto mogen straks niet bij wijze van proef 130 kilometer per uur gaan rijden op de A2.

Dit schrijft minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) in een brief aan de Tweede Kamer over het stimuleren van elektrisch rijden.

De minister had in 2014 toegezegd onderzoek te gaan doen naar de mogelijkheden voor een dergelijke test. Volgens Schultz blijkt nu dat een hogere snelheid “onvoldoende meerwaarde” heeft.

“Snelheidsverhoging voor ev’s kent weinig perspectief op een bredere toepassing op het autosnelwegennet omdat elektrisch rijden alleen een positief effect heeft op luchtkwaliteit en niet op geluid en verkeersveiligheid”, aldus de minister.

GRATIS SNELLADEN EN PARKEERPLEKKEN

Ook een reeks andere stimuleringsmaatregelen voor elektrische auto’s komen er niet door. Zo zouden gratis parkeerplekken voor ev’s een juridisch probleem opleveren net zoals het vrijstellen van toltunnels voor elektrische auto’s.

Verder vindt de minister dat gratis snelladen voor elektrische rijders tot ernstige marktverstoring leidt en kan het openstellen van spitsstroken voor ev’s de veiligheid in het geding brengen.

De regering gaat met marktpartijen zoals het Formule E-team in kaart brengen hoe elektrisch rijden aantrekkelijker kan worden gemaakt door de oplaadinfrastructuur te stimuleren.

Lees ook: GROENLINKS: AANSCHAFPREMIE VOOR ELEKTRISCHE AUTO’S

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*