De e-scooter: populairder dan elektrische auto

Uit onderzoek is gebleken dat er in ons land ongeveer 30.000 elektrische scooters rondrijden. Kijken we naar het aantal elektrische auto’s in ons land, dan zien we dat het aantal scooters met elektromotor maar liefst vier keer zo groot is. Zo rijden er ongeveer 8000 volledig elektrische wagens rond, ofwel auto’s die alleen op een elektromotor rijden. Deze mijlpaal werd overigens niet onlangs bereikt, maar al in de maand juli van vorig jaar. Dit blijkt uit gegevens van BOVAG.

Het succes van de e-scooter

Het succes van de elektrische scooters schrijft de brancheorganisatie toe aan de stimuleringsmaatregelen die gemeenten en provincies hebben doorgevoerd voor het voertuig. De gemeenten en provincies bieden bijvoorbeeld aantrekkelijke financiële regelingen bij de aanschaf van een e-scooter, zodat meer mensen de scooter aan willen schaffen. Koop je bijvoorbeeld een elektrische scooter in Rotterdam, dan krijg je honderden euro’s aan subsidie om de bromfiets te gebruiken voor woon-werkverkeer.

Door stimuleringsmaatregelen door te voeren voor de elektrische scooter, willen de overheden geluidsoverlast en luchtverontreiniging door oude tweetakt-scooters met benzine zo veel mogelijk tegengaan.

Aantal e-scooters neemt flink toe

Kijken we naar het aantal elektrische scooters in het jaar 2014 en het aantal elektrische scooters nu, dan zien we dat het aantal elektrische brom- en snorfietsen op de Nederlandse wegen sinds 1 januari 2014 is toegenomen met bijna 35 procent. Blijven de stimuleringsmaatregelen nog wel even bestaan, dan is de kans groot dat het aantal elektrische scooters de komende jaren nog meer zal stijgen. Zeker omdat het rijden van een elektrisch voertuig steeds hipper is geworden, is het aantrekkelijk om gebruik te maken van de stimuleringsmaatregelen van de overheid.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*