BMW start test met laadpunten voor auto’s in lantaarnpalen

Elektrische auto’s en hybrides worden steeds populairder, maar het blijft soms lastig om snel een laadpunt te vinden. BMW’s nieuwe vinding kan daarom best eens goed van pas komen, want de Duitsers willen straatverlichting gebruiken om je auto op te laden.

Straatverlichting is namelijk al gekoppeld aan het stroomnetwerk, dus je hoeft alleen de lantaarnpaal zelf aan te passen om ze geschikt te maken voor het opladen van voertuigen. BMW’s Light & Charge kan het allemaal. Deze lantaarnpaal is voorzien van intelligente LED-verlichting en heeft een oplaadstation, inclusief creditcard-lezer om je afgetapte stroom af te rekenen.

De lantaarnpalen worden al getest bij de MINI-fabriek in het Engelse Oxford. Mocht de test in Oxford een succes blijken, dan zou het ons niets verbazen als je binnenkort overal nieuwe laadpunten ziet. BMW is van plan ze vooral bij parkeerplaatsen neer te zetten, omdat je daar het snelst behoefte zult hebben aan een laadpaal.

Een nieuw Nederlands woord voor de Dikke van Dale: Lantaarnlaadpaal.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*