Accelerator onthuld: Superzuinig racemonster Studenten HAN Automotive

24 juni 2016

Een zeer gemotiveerd studententeam van HAN Hydromotive (Automotive) heeft 10 maanden lang hard gewerkt aan de bouw van een compleet nieuw duurzaam voertuig: de Accelerator. Het voertuig is op 23 juni feestelijk onthuld en is nog lichter, efficiënter en zuiniger dan zijn voorganger ‘Arval Inspire II’.

Moment van de onthulling van de Accelerator. Foto © Koen Lau

Zuinigheidswedstrijd

Sinds de oprichting in 2009 doet HAN Hydromotive ieder jaar mee aan de de Shell Eco-marathon. Dit is een zuinigheidswedstrijd tussen studententeams en innovatieve, hightech voertuigen. HAN Hydromotive ontwikkelde met de Accelerator een zelfgebouwd revolutionair voertuig dat op waterstof (hydro) rijdt.

Het nieuwe voertuig is gepresenteerd door het twintigkoppige gezelschap dat met ‘hun kindje’ afreist naar Londen. Het HAN Hydromotive namelijk rond het Olympisch stadion meedoen aan de Shell Eco-marathon Europe . Deze studentenrace wordt in 2016 van 30 juni tot 3 juli gehouden in London. Ruim 200 teams met in totaal zo’n 3.000 studneten uit 27 Europese landen doen mee aan deze unieke competitie, waarbij het niet draait om snelheid, maar om efficiëntie.

‘Met ons vorige voertuig waarmee we de afgelopen jaren hebben deelgenomen – de Arval Inspire II – hebben wij een recordverbruik van omgerekend 510 kilometer per liter behaald en daarmee zijn we 3e geworden. We zijn hier heel trots op en willen ook dit jaar weer in de top eindigen’, vertelt teammanager Thijs Verbeek.

Vrouwelijke bestuurder

Accelerator: nieuw superzuinig racemonster studenten HAN Automotive is onthuld! Foto © Niek Verhoeven

Het team meldt trots dat de Accelerator voor het eerst wordt bestuurd door Lobke Lamberts, een vrouwelijke student. ‘De belangrijkste reden dat we voor Lobke hebben gekozen is dat zij minder weegt dan alle andere teamleden’, lacht Thijs.

De studenten worden overigens professioneel begeleid door Harold van der Zee en Ton Mekel, beide docenten van HAN Automotive.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*