Skoda komt met volledig elektrische SUV – SKODA Vision-S Concept word werkelijkheid in 2020

En dat met een lagere prijs dan een vergelijkbare auto met verbrandingsmotor, een range van 480 kilometer en een laadtijd van 15 minuten. Hoe zeg je “ambitieus” in het Tsjechisch?

 

De Volkswagen Group werkt aan een nieuw elektrisch platform dat de hierboven genoemde targets moet waarmaken. Men noemt dat het MEB platform (dat we kennen van de Volkswagen Budd-E) en Skoda heeft gekozen voor een SUV omdat daar meer marge op zit. Die marge kan dan weer deels worden ingeleverd om het target van de prijs te halen, die lager moet worden dan die van een auto met verbrandingsmotor. Op dit moment is het nog lastig om een elektrische auto goedkoop te bouwen en op een SUV zit logischerwijs meer marge dan op een Citigo. Het gaat overigens niet om een spin-off van een bestaand model, als je efficiënte elektrische auto’s wil maken kan je ze beter vanaf de eerste schets als elektrische auto ontwerpen. Er is namelijk geen alternatief voor elektrisch rijden, aldus Skoda eindbaas Bernhard Maier.

De batterijen zullen in de vloer van de SUV verwerkt worden, net zoals de Vision-S Concept dat had. Dit om te zorgen dat achterin ruimte overblijft om een derde zit-rij te realiseren. Bij veel van de huidige (plug-in) SUV’s zitten de accu’s onder de vloer van de kofferbak, waardoor die zit-rij niet mogelijk is. De volledig elektrische SUV van Skoda moet leverbaar zijn in 2020. Voordat deze auto op de markt komt kunnen we overigens nog plug-in hybride versies van de Superb en de Kodiaq verwachten, deze zullen in 2019 op de markt komen.

Motiveer ons voor meer van dit soort berichten door onze Facebook pagina te liken:

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*