Volkswagen Budd-e: waardige opvolger van de Samba?

Volkswagen komt met een nieuw busje. Een concept voor de hippies van de 21ste eeuw.

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas tref je de ene onthulling na de andere aan. Naast veel techgadgets is er ook aandacht vanuit de autoindustrie. Gisteren met de Faraday, vandaag is Volkswagen aan de beurt met het Budd-e concept. Een elektrisch gezinsbusje voor in de stad.

De Duitse autofabrikant positioneert het model tussen de Touran en de Multivan. Het concept heeft bijna Franse trekjes. Zo kun je de achterbumper uitschuiven alsof de auto een kastlade is. Het dak heeft zonnepanelen en de MPV wordt aangedreven door een batterij van 101 kWh. Specifieke details over de aandrijving en het vermogen werden niet gedeeld, maar het busje moet 600 km kunnen afleggen op één lading. De topsnelheid bedraagt 150 km/u.

Het interieur staat in verbinding met de bestuurder en de passagiers. Iets dat we steeds vaker zien bij concepts. Ook is het mogelijk om te praten met de Budd-e en commando’s te geven. Zaken als de verwarming of de radio kunnen worden bediend met je stem (net zoals Volvo). De auto herkent of de bestuurder of de passagier aan het praten is. Zo wordt bijvoorbeeld alleen de verwarming aangepast aan de kant van diegene die aan het woord is. Om de huiskamer sfeer compleet te maken kan de bijrijdersstoel worden gedraaid. De Budd-e staat op een geheel nieuw platform. Het Modular Electric Platform (MEB) gaat Volkswagen in de toekomst gebruiken voor plug-in hybride en elektrische modellen.

1 Trackback / Pingback

  1. Skoda komt met volledig elektrische SUV – SKODA Vision-S Concept word werkelijkheid in 2020 – Move-nl.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*