Volvo gaat elektrisch

Volvo gaat flink werk maken van het maken van elektrische auto’s. In 2019 komt de eerste volledig elektrische auto, maar er zijn meer plannen.

Henrik Green wordt Volvo’s nieuwe Senior Vice President Research & Development. Tot zover het organisatorische nieuws, want verderop in dat persbericht melden de Zweden de toekomstplannen op het gebied van (plug-in) hybrides en elektrische auto’s.

De plannen

Door de gehele modellenrange zullen op termijn plug-in hybrides te vinden zijn. Per Volvo-model zullen ten minste twee hybrideversies in de prijslijst komen te staan. Een specifieke tijdsplanning wordt daarbij nog niet genoemd, maar wel voor volledig elektrische auto’s. In 2019 zal het merk namelijk haar eerste volledig elektrische auto introduceren. Tussen dat moment en 2025 wil het merk 1 miljoen elektrische auto’s verkocht hebben.

Polestar

Ook het sportieve Polestar-label moet aan de elektrificatie geloven, zoals enige tijd geleden al bekend werd. Op welke manier we dat precies gaan terugzien is nog niet bekend, maar elektrische aandrijving zal ‘een belangrijke rol’ gaan spelen bij Polestar. Daarbij kan gedacht worden aan elektrische ondersteuning van de verbrandingsmotor, maar een volledig elektrische auto is ook niet per definitie uitgesloten als we de geruchten mogen geloven. In ieder geval zullen de auto’s net als de huidige Polestars geen racemonsters worden, maar sportieve auto’s die ook dagelijks bruikbaar zijn.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*