‘Elektrisch passagiersvliegtuig over 10 jaar realiteit’

Bertrand Piccard, mede-oprichter van Solar Impulse, stelt dat elektrische passagiersvliegtuigen over minder dan tien jaar realiteit zijn.

Elektrische vliegtuigen

Piccard is samen met Andre Borschbert verantwoordelijk voor de Solar Impulse, het eerste vliegtuig dat een reis rond de wereld voltooide op enkel zonne-energie. Sinds de succesvolle vlucht zijn Piccard en Borschbert met verschillende projecten bezig om te laten zien hoe hun technologie ook op andere manieren ingezet kan worden.

Zo verwacht Piccard dat het in de toekomst mogelijk is om kleine passagiersvliegtuigen op elektriciteit te laten vliegen. “Over tien jaar bestaan er elektrische vliegtuigen die vijftig mensen over kleine afstanden kunnen vervoeren”, zei de oprichter van Solar Impulse in een briefing aan IATA Airlines, aldus Reuters.

Klimaatverandering

Piccard heeft vertrouwen in zijn statement, omdat ‘schone technologie’ steeds goedkoper en aantrekkelijker wordt.

Hij stelt dan ook dat klimaatverandering in dat opzicht niets uitmaakt, omdat schone technologie in de nabije toekomst ook in economisch opzicht de beste keuze wordt: “Vijf jaar geleden was schone technologie automatisch ook duurder, maar dat is allang niet meer het geval. Als het doel is om winst te maken en banen te creëren, dan is de kolenindustrie niet meer toereikend.”

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*