Rij elektrisch en wordt beloond!

Klinkt als een goed idee!

In Europa kennen we fiscale stimulatie door middel van subsidies om automobilisten in een groene auto te krijgen. In Japan hebben ze iets anders bedacht. Toyota is namelijk een samenwerking met energiebedrijven aangegaan. Samen hebben ze een nieuw beloningsprogramma ontwikkeld.

Het programma is van toepassing op de Prius Plug-in Hybride, die deels volledig elektrisch kan worden gereden. Hoe meer volledige emissievrije kilometers je maakt, hoe dichter je in de buurt komt bij een beloning. Deze beloning kan bestaan uit een korting op de energiefactuur of het uitkiezen van een cadeautje. Het klinkt misschien kinderachtig, maar het is een manier om elektrisch rijden te stimuleren.

Ook wordt er gekeken hoe vaak de plug-in hybride wordt opgeladen. Toyota verzamelt de data en speelt deze door naar de energiebedrijven. Er wordt een dossier met punten bijgehouden voor de hybride rijder. Eenmaal genoeg punten kan de groene automobilist een beloning kiezen. Vooralsnog is het programma enkel actief in Japan. Het is niet bekend of Toyota met een dergelijk concept naar andere landen gaat komen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*