Scania test draadloos laden voor elektrische bussen

Scania test momenteel een nieuw ontwikkelde elektrische, hybride bus in de Zweedse stad Södertälje. De innovatieve bus is in staat om draadloos op te laden.

Hybride bus

Volgens Scania is dit de eerste keer dat het draadloos opladen van elektrische bussen in extreme weersomstandigheden getest wordt. De hybride bus is na een laadtijd van slechts 7 minuten in staat om een route van 10 kilometer af te leggen.

De batterij van de bus wordt ook opgeladen door het gebruik van remenergie. Daarnaast beschikt hij over een verbrandingsmotor die de accu kan opladen. Deze motor maakt gebruikt van duurzame biobrandstof, stelt Scania.

Draadloos opladen

Scania maakt gebruik van een inductieve oplaadmethode, door middel van een laadstation in de grond. Wanneer de bus op dit laadstation parkeert, start het laden automatisch.

“Deze technologie maakt een duurzamere vorm van openbaar vervoer mogelijk”, zegt Hedvig Paradis, projectmanager van Scania. “De technologie levert geen overlast op, want deze is zowel onzichtbaar als geruisloos.”

Deze technologie maakt een duurzamere vorm van openbaar vervoer mogelijk”, zegt Hedvig Paradis, projectmanager van Scania. “De technologie levert geen overlast op, want deze is zowel onzichtbaar als geruisloos.”

Scania

Scania timmert hard aan de weg op het gebied van duurzaam vervoer en transport. Zo test het onder andere trucks op waterstof, elektrische trucks en trucks op duurzame biobrandstof.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*