België | ‘Alle taxi’s in Antwerpen per 2020 elektrisch’

Als het aan de Belgische minister van Energie Bart Tommelein ligt, rijden alle taxi’s in Antwerpen in 2020 volledig elektrisch.

Dit zegt hij tegenover ATV.

Elektrische taxi’s

De Belgische Bond Beter Leef Milieu liet de afgelopen maanden twee elektrische taxi’s meedraaien in Antwerpen. Dit pilotproject bleek uitermate succesvol en biedt volgens de bond perspectief voor uitbreiding.

Ook Bart Tommelein, de Belgische minister van Energie, is enthousiast over het pilotproject en denkt dat het mogelijk is om over drie jaar alleen maar elektrische taxi’s in Antwerpen te hebben.

“Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen, met een hoge densiteit”, zegt hij tegenover ATV. “Met volledig elektrisch taxiverkeer investeer je in een stad van de toekomst, een slimme stad die rekening houdt met de volgende generaties.”

Obstakels

Voordat dit mogelijk is, zijn er wel wat obstakels om te overbruggen. Zo is de laadinfrastructuur in de stad momenteel te beperkt. Daarnaast stellen Belgische taxichauffeurs dat de elektrische auto’s ook voor gevaar kunnen zorgen, omdat ze zo goed als geruisloos zijn. Dit terwijl voetgangers en fietsers in het verkeer vaak op gehoor afgaan.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*