België | Kortrijk zet in op elektrische autolaadpalen

Deze week is het de “Week van Milieuvriendelijke Voertuigen.”  Met de campagne wil Bart Tommelein (Open VLD) de overgang naar milieuvriendelijk rijden versnellen, met als motto #tankjewel. “We hebben er allemaal belang bij dat we afstappen van wagens op fossiele brandstoffen en overstappen op groenere alternatieven, zowel voor ons milieu als voor onze gezondheid”, aldus Tommelein.

Vandaag bedankt Tommelein in Kortrijk de eerste bestuurder die zijn auto elektrisch kwam opladen. Nochtans is het tekort aan laadpalen één van de knelpunten om meer mensen te laten overstappen op elektrische wagens. In Kortrijk staan nu acht laadpalen op drie locaties, maar burgemeester Vincent Van Quickenborne kondigde aan dat er volgend jaar 22 laadpalen bij zullen komen. Wie zijn wagen elektrisch oplaadt, kan intussen ook volledig gratis parkeren.

Er moeten tegen 2020 over heel Vlaanderen zo’n 5.000 nieuwe laadpalen in Vlaanderen komen. Het premiestelsel voor elektrisch rijden wordt vereenvoudigd en wie voor zero emissie kiest, kan tot 5.000 euro aan premies opstrijken.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*