Frankrijk introduceert subsidies op elektrische voertuigen

De Franse overheid heeft een aantal maatregelen aangekondigd om het groeiende probleem van luchtvervuiling tegen te gaan. Zo introduceert de overheid nieuwe subsidies bij de aankoop van elektrische voertuigen, om de verkoop van duurzame vervoersmiddelen te stimuleren.

Elektrische auto’s

Ségolène Royal, de Franse minister van Milieu, kondigde dit weekend aan dat bedrijven, zoals taxiservices en logistieke bedrijven, een bonus van € 10.000 krijgen als ze hun dieselvoertuigen inwisselen voor elektrische varianten.

Daarnaast krijgen inwoners van Frankrijk een subsidie van € 1.000 bij de aanschaf van een elektrische scooter.

Luchtvervuiling

De Franse overheid reageert met deze maatregelen op de luchtvervuiling die in verschillende steden voor problemen zorgt.

Vooral Parijs kampt de laatste week met ernstige luchtvervuiling. Inwoners van de Franse hoofdstad mochten vorige week meerdere dagen gratis gebruik maken van openbaar vervoer. Daarnaast werden personenauto’s deels uit het centrum van de stad geweerd. Dit om de luchtvervuiling het hoofd te bieden.

Stickers

De hoofdstad is van plan om een stickersysteem te introduceren, dat aangeeft hoe slecht een bepaald voertuig is voor het milieu. Mocht de luchtvervuiling in de toekomst weer hoog oplopen, dan kan het stadsbestuur de grootste vervuilers, aan de hand van het stickersysteem, uit de hoofdstad weren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*