Shell stapt in markt voor opladen elektrische auto’s

Shell wil elektriciteit gaan verkopen voor het opladen van elektrische auto’s. Het olieconcern wil volgend jaar beginnen met een reeks tankstations in Groot-Brittannië. Voor Nederlandse tankstations bestaan nog geen concrete plannen.

De plannen van Shell zijn uitgelekt nadat een Britse milieuorganisatie via de rechter inzage afdwong in e-mailverkeer tussen Shell en de Britse regering. De organisatie wilde inzicht in de lobbyactiviteiten van de grote energieconcerns.

Shell wilde van de Britse regering weten welke vergunningen nodig zijn om oplaadpalen te installeren. En wat mogelijke andere moeilijkheden kunnen zijn als Shell elektriciteit wil gaan verkopen.

Uit de mailwisseling blijkt dat Shell gelooft dat elektrisch rijden pas echt kan gaan groeien als er meer oplaadpunten komen. Ook moeten auto’s met een volle batterij langere afstanden kunnen afleggen.

200.000 auto’s

Op dit moment rijden er in Groot-Brittannië 20.000 volledig elektrische auto’s rond. In Nederland zijn dat er sinds kort 10.000. Daarnaast zijn er in Nederland ook nog 90.000 hybrides op de weg, auto’s die elektrisch kunnen rijden maar ook nog op brandstof.

De Nederlandse regering wil dat er in 2020 zo’n 200.000 elektrische auto’s rondrijden in Nederland. In Nederland zijn relatief al veel oplaadpunten in vergelijking met andere Europese landen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*